Blækfri hånd og fodaftryk baby
Blækfri serviet til fodaftryk

Blækfri aftrykssæt til baby hånd og fod

Dette blækfri aftrykssæt er den perfekte løsning til let at lave et detaljeret aftryk af dit barns hænder, fødder eller fingre, ligemeget hvilken alder dit barn har. Med den blækfri aftrykssæt, undgår du at hele dit hjem er smurt ind i blæk eller sværte, men får til gengæld et helt unikt minde som kan indrammes eller gemmes.

Vores blækfri aftrykssæt indeholder følgende:

  • En blækfri serviet fri for lugt og skadelig kemi.
  • 4 stk A5 aftrykspapir eller 2 stk A4 aftrykspapir i farven hvid

Fri for farlig kemi: Vores blækfri serviet er fri for farlige kemikalier, og er grundig testet på europæiske laboratorier.

100,00 DKK


Varenummer (SKU): 10002 Kategori:
Share

Indrammet baby fodaftryk er den perfekte gave til bedsteforældrene

Fang øjeblikket af børnebørnenes størrelse, og giv bedsteforældrene en unik og personlig gave i form af barnets hånd eller fodaftryk. Hvis aftrykket indrammes, vil det sprede glæde i hverdagen, hos bedsteforældrene. En god idé er at lave et aftryk, og så lave fotokopi af aftrykket som bruges til indramning. Så behøver I kun at bruge et sæt, og I undgår samtidig at aftrykket kan falme med tiden, grundet sollys.

Brugsansvisning

Det  er vigtigt du læser denne vejledning inden brug:

Den blækfrie serviet er IKKE en vådserviet, og vil føles mere tør at røre ved, men dette er helt normalt.

VIGTIGT! Husk at den lidt glatte/glittede overflade på det blækfrie papir skal vende opad, så aftrykket sker på denne side. Vender papiret forkert, vil der ikke ske noget, når du lave aftrykket. Så kommer der ikke noget tryk.

TIPS: Det kan være en god idé at være to til at lave aftrykket, så der er en, der bruger servietten, og en der laver aftrykket. Hvis du rører papiret, efter du har brugt den blækfrie serviet, vil der komme mærker på papiret. Lav aftryk når barnet er afslappet og i godt humør. Bliver barnet utålmodigt eller ked af det undervejs, kan du pakke servietten i en frysepose og binde en stram lufttæt knude på posen. Gør du dette, kan servietten gemmes i op til en uge ved stuetemperatur.

 

Hånd- og fodaftryk; Sådan gør du.

Når du skal lave aftrykket, er det en god idé, at det specielle blækfri papir er placeret på en hård og lige flade. Tape eventuelt papirets hjørner fast på overfladen, så det ikke rykker sig. Husk at sætte tapen løst fast, så den ikke laver mærker på papiret.

Vent med at åbne servietten til du er klar til at bruge den og sørg for, at både du og barnet har rene og tørre hænder/fødder. Når først servietten er åbnet, kan den bruges til at lave ca. 8 aftryk. Herefter vil den blive mindre og mindre effektiv.

Når du bruger den blækfrie serviet, så husk at tørre hele overfladen af hånden eller foden over Du skal ikke overdrive det, bare nok til at hele overfladen er blevet tørret over.

Hold barnets fod/hånd og pres blødt og uden for stor kraft fod/hånd mod papiret. Løft herefter foden/hånden lodret op fra papiret igen.
Start gerne med at lave fodaftryk, da de er nemmest at lave. Så har du lidt øvelse, når du skal lave håndaftryk. Håndaftryk kan nemlig være lidt mere besværlige, da babyer tit knuger deres hænder godt sammen. Ved de helt små babyer kan det være en fordel, at lave aftrykket når de sover.

Aftrykket vil nu komme frem, og blive mørkere over de næste par minutter. Hvis der presses for hårdt under aftrykket, vil aftrykket blive mørkere, men også mindre detaljeret. Så snart foden/hånden rører papiret, kommer der et tydeligt aftryk, der er derfor ingen grund til at lægge meget kraft bag presset.

OBS: Når I er færdige med at lave det blækfri aftryk, vaskes barnets hænder/fødder med sæbe og lunkent vand. Det samme gælder for den voksne, der har været i berøring med servietten. Den blækfrie serviet kan i sjældne tilfælde efterlade mærker på overfladerne i dit hjem. Undlad derfor at efterlade servietten direkte på dit bord.

Aftrykket kan med tiden ændre farve og falme, hvis det bliver udsat for sollys. For at bevare aftrykket i samme stand, er det derfor en god idé at indscanne billedet eller få det kopieret, da det så vil forblive det samme. Så kan originalen f.eks. gemmes i barnets bog, hvor den ikke får sollys.

Det er VIGTIGT, at den blækfri serviet ikke kommer i kontakt med øjnene. Hvis det alligevel sker, er det vigtigt at skylle øjnene omgående med rigelige mængder rent vand. Hvis der stadig er irritation, skal der søges læge. Husk at medbringe emballagen fra servietten.

 

Hvordan virker det?

Servietten er imprægneret med en væske som kun reagerer med det specielle papir, der indeholder sorte farvestoffer. Farvestoffet i papiret er farveløs i den naturlige form og er imprægneret i papiret og
og giver et synligt “Print” når den reagerer med væsken fra servietten. Produktets  tilsigtede anvendelse er faktisk til sygehuse, hvor det bruges til at identificere nyfødte babyer ved at tage et “fodaftryk” af fodsålen som en
unik identifikator  umiddelbart efter fødslen.

Er det skadelig for min baby?

Der er ingen mulighed for indtagelse eller indånding, og dermal kontakt er den eneste kontaktform på fodsålen
af babyen og hånden på den person, der anvender den udviklende lotion. Når det er brugt, skal det vaskes / rengøres af huden. Udskrivningen af foden på specialpapiret
vil falme med tiden og især med udsættelse for sollys, og der skal laves kopier for at sikre bevarelse af billedet, selvom korrekt lagrede udskrifter ikke er ansvarlige
til hurtig nedbrydning.
Dette er ikke et kosmetisk produkt, da der ikke er nogen hensigt at ændre hudens udseende, og det er ikke et legetøj, da produktet ikke bruges i leg. Produktet er derfor
reguleret af det generelle produktsikkerhedsdirektiv.

Der er ingen ingredienser, der er klassificeret som sundhedsfarlige, og som med alle produkter beregnet til kontakt med nyfødte babyer er der behov for ekstra forsigtighed, men hvis babyens fod rengøres efter brug, er der ingen
potentielle sundhedsrisici, der kan betragtes som vigtige med brugen af produktet.